Processen – så arbetar vi med app-utveckling

 

Eftersom appar är en förhållandevis ny teknik kan iPhone-utveckling, eller utveckling av applikationer på andra plattformar, framställas som svårare än vad det egentligen är. Men vi är inte mycket för att krångla till det. Med professionell projektledning, schemalagda processer och klara deadlines vet kunden vad som väntar och arbetet löper smidigt.

Vi utvecklar idéerna tillsammans

Vi börjar med att träffas så att du kan förklara vad din idé är, och vad du vill åstadkomma med en skräddarsydd app. På detta sätt får du tillgång till vår expertis inom apputveckling och vi kan börja förstå vad din idé går ut på och vad som krävs programmeringsmässigt. Därefter går vi vidare tillsammans och funderar på hur vi kan hitta målgruppen för appen och vad den kräver tekniskt, grafiskt och innehållsmässigt. Samtidigt börjar vi tillsammans ta fram strukturen och grafiken. Till exempel tar vi fram en wireframe (ett flödesschema) och stämmer av med målgruppen om vi har tillgång till den från början.

Lyssna, lär och utveckla

När design och innehåll har bestämts går vi över till själva apputveckling av plattformen. Detta innebär att applikationen ska utvecklas i lämpligt programmeringsspråk. När vi har en prototyp färdig är det viktigt att testa den på kunder och klienter man litar på, eller på vänner och bekanta. I apputveckling finns det inget som heter ”ju fler kockar, desto sämre soppa” utan ett bra marknadstest är A och O om det låter sig göras. Ju mer feedback från användare, desto mer användarvänlig och tillgänglig blir appen för målgruppen.

Framgång stavas snabbhet

När man utvecklar appar inser man att man måste vara snabb i vändningarna. Hela marknaden för appar utvecklas exponentiellt och det dyker ständigt upp nya roliga underhållnings- och spelappar, nyttiga applikationer som underlättar vardagen och bra appar som man aldrig trodde skulle ha en marknad. Just nu är det bara ens fantasi som begränsar en på AppStore, och man förvånas varje dag över alla appar som det finns åtgång för. Detta innebär att vi inte drar ut på tiden med bra idéer — väntar man för länge är det förmodligen snart någon i USA, Kina eller till exempel Indien som kommit på samma smarta idé och hunnit utveckla den.

Prissättning – är app-marknaden alltid en stordriftsindustri?

Att app-marknaden har exploderat är i mycket en följd av att man har hela världen som marknad och därför kan sätta ett lågt pris på produkten. Det innebär dock inte att billiga appar alltid är de mest framgångsrika rent investeringsmässigt. Det finns appar som kostar uppåt tusen kronor som drar in betydligt mer pengar än populära spel med tusentals nedladdningar och det finns gratisappar som drar in massor av pengar på tilläggsfunktioner — så kallade inApps.

 

Rätt prissättning är ett måste i app-branschen — man ska lika lite ta för mycket pengar för något som egentligen är ett tidsfördriv, som sälja sig för billigt om man har en unik produkt. Prissättningsanalys är något Infonista kan hjälpa dig med. Med sammanlagd erfarenhet av ett femtiotal appar på AppStore är Infonista förmodligen bland de mest erfarna i Sverige vad gäller app-prissättning. Vi har skaffat oss erfarenheten i den hårda skolan — genom ”trial and error”. Från första början har vi gått in för att skaffa oss kunskap om marknaden genom att experimentera med våra egna appars prissättning.

INFONISTA, Kinnekullev. 31, 167 43 Bromma, Tel: 070-635 94 01, e-post: mail@infonista.se Copyright © 2012 – All Rights Reserved