Exempel från min produktion

 

Nedan finns ett urval av sådant jag har skrivit genom årens lopp, med exempel på artiklar, debattinlägg, webbjournalistik, säljbrev och pressmeddelanden. Urvalet är baserat på sådant som jag haft inscannat sedan tidigare och jag kommer att fylla på med mer material allt eftersom jag scannar in mer.

Artiklar: avslöjande om meritfusk

Till höger har jag lagt upp några länkar till artiklar om meritfusk. Jag grävde fram uppgifterna, gjorde researchen och sålde sedan materialet till Sydsvenskan. Artiklarna handlar om "vanity scams" och köpta meriter hos professorer samt vicerektorn vid Lunds Universitet. En av artiklarna är inte skriven av mig men helt baserad på min research. Det ansågs lämpligare att den skrevs av en annan reporter eftersom det handlade om meriter som jag hade skaffat mig själv för att bevisa att man kunde köpa vad som helst.

Artiklar: reportage om ett inbördeskrig

På våren 2000 åkte jag på vinst och förlust till Sierra Leone och gjorde ett reportage om det då pågående inbördeskriget och de terrormetoder som förekom med stympningar, massvåldtäkter och påföljande massflykt in till huvudstaden. Jag intervjuade före detta rebeller, samt deras offer i ett av lägerna för amputerade i Freetown. Tillbaka i Sverige sålde jag en helsida till Svenska Dagbladet och medverkade i morgonprogram i P1 samt i Rapport. Året efter fick jag jobb som Civil Affairs Officer i Sierra Leone och arbetade där i två år. Nedan är länkar till inscannade artiklar från SvD.

Informatörsarbete: webb och pressmeddelande

Som exempel på informatörsrelaterat arbete kan nämnas att jag på Appanero varit webbredaktör för hemsidan och skrivit pressmeddelanden. (Se länken till ett exempel på ett pressmeddelande som citerades rakt av som en artikel.) Jag har även skrivit för FN:s hemsida på UNV.org som är FN-organet United Nation Volunteers hemsida.

Debatt: debattinlägg och spökskrivande

Till höger ligger länkar till några inscannade debattartiklar som publicerats i Sydsvenskan och Arbetet, samt en länk till ett debattinlägg på Newsmill som jag medförfattade för Libertas räkning. Debattinäggen i Sydsvenskan var publicerade på kultursidan.

Kommersiellt: säljbrev och promotexter

Efter ett antal år som Senior Conference Producer har jag producerat ett fyrtiotal konferenser. Till höger finns ett exempel på ett av programmen med tillhörande säljbrev som jag producerade för Industridivisionen på IIR. Jag länkar även till Appaneros appar på AppStore och Google Play där jag skrivit de flesta av promo-texterna.

Blogg: kulturjournalistik

Under ett par års tid drev jag kulturbloggen Nekulturny som i början mest bestod av bokrecensioner, men utvecklades mot kuturella reflektioner med antikvariats-spaningar, kulturjournalistik, konstreportage och allmän kulturdebatt. Under årens lopp har jag även roat mig med Photoshop och till höger finns en länk till ett bidrag som vann tredje pris i en tävling på Worth1000.com.

INFONISTA, Kinnekullev. 31, 167 43 Bromma, Tel: 070-635 94 01, e-post: mail@infonista.se Copyright © 2012 – All Rights Reserved